Jämför inlösenavtal och inlösenpris

För att kunna ta betalt med kortterminal så behöver du ett avtal om kortinlösen. Vi jämför inlösenavtal och inlösenpris nedan, så att du kan kan hitta det bästa alternativet för dig.

Nedan har vi samlat information för till dig som jämför inlösenavtal i Sverige eller bara är nyfiken på hur det fungerar. Om du vill acceptera kortbetalningar, så är ett inlösenavtal ett måste och här finns stora pengar att spara på att välja rätt avtal. Kostnaden för inlösen är ofta många gånger större än priset för att hyra en kortterminal.

Behöver du ett nytt kassaregister?

Vi har letat rätt inlösenpriset hos våra svenska leverantörer för att hitta bästa priset för dig. Om du även letar efter ett kassaregister så hjälper vi dig även hitta rätt kassaleverantör.

Måste du byta kortterminal?

Om du måste byta kortterminal på grund av nya säkerhetskrav eller bara har en riktigt gammal kortterminal så är det dags att byta. Inga problem vi hjälper dig hitta rätt kortterminal för din verksamhet.

Inlösare i Sverige – jämför inlösenavtal

Namn  Inlösenpris (standard)  Mer information
 Bambora  1.2-1.5% per transaktion  Kortinlösen
 Swedbank Babs  Kortinlösen via terminal
 Handelsbanken Ramavtal via Visita [1]:
Alt1: 49kr/mån + 0.38-1.9% per transaktion
Alt2: 0.60 kr + 0.25-1.45% per transaktion
 Kortbetalning
 Nets/Teller Ramavtal via Företagarna [2]:
49kr/mån + 0.5-0.9% per transaktion + 1% (företagskort, eller kort utanför EU). OBS pris gäller endast om man är medlem på foretagarna.se
 Kortinlösen
 Elavon  Ej tillgängligt.  Via partners

Källor:
[1] – Visita / Handelsbanken Ramavtal
[2] – Företagarna / Teller Ramavtal

Sedan tidigare har SEB sålt sin inlösenavdelning till Bambora och Nordea sköter sin inlösen via Teller. Kvar på den svenska marknaden finns ovanstående aktörer.

Vad är ett inlösenavtal?

Ett inlösenavtal är ett avtal som du skriver med en inlösare. Detta avtal styr vilket bankkonto som pengarna ska hamna på, men också vilka kort som du accepterar. Det sistnämnda kan vara lite klurigt att förstå, men vid sidan av de svenska bankkorten, så finns kreditkort så som Mastercard, VISA och American Express. Vid sidan av dessa finns företagskort eller sponsrade kreditkort som SJ Mastercard eller SAS Mastercard. Alla dessa är viktiga att acceptera för att maximera chanserna för ett köp ska gå snabbt och smidigt.

Varför behöver jag ett inlösenavtal?

Du behöver ett inlösenavtal om du vill acceptera betalning med kort i butik och som styr vilka kort du accepterar. Oavsett om det är kortbetalningar eller nyare kontaktlösa betalningar som Apple Pay, Samsung Pay så behöver du ett avtal med en inlösande Bank, dvs ett inlösenavtal, som ser till att pengarna hamnar på ditt konto.